måndag 28 juni 2010

Man lär sig nya saker var ända dag..

Och man får nya insiker.. Jag jobbar i sommar som personlig assistent. Det är mycket intressant att kunna se hur man löser olika saker när inte kroppen fungerar som normalt. Det finns jättemycket med bra hjälpmedler och rullstolar och sånt som värkligen underlättar jättemycket för den som behöver.

Men det som fick mig att tänka lite i dag var troroarer/fortau. Jag vet det är många som kan bli frustrerade när rullstolsburna kör i gatan/veien. Och det särskilt för att det finns trotoarer/fortau brevid. Värför då är inte personen i rullstol på trortoaren/fortauet?  Jo, de flesta trortoar ligger lite högre upp en vägen, så det är en kant på kanske 15 cm som man må upp för att komma upp på trotoaren. Det är inte alltid så lätt att komma upp. Det känner man  kanske till själv om man forsökt cykla upp på en sådan trotoarkant. Inte så roligt.

Så näste gång du ser en rullestolbrukare som kör i vägen, så tänkt inte att han eller hon är dum. Ta heller kontakt med komunen och be dem fixa vägerna och trotoaren. Så blir alla glada. :)

2 kommentarer:

  1. Det du kära sonhustru - det var bra tänkt! Kommunen - eller t o m Vägverket - bordet väl ha koll på vilka som kan tänkas vilja använda trottoarerna mm.

    SvaraRadera
  2. Ja - ikke sant. Jag lägger märke till så många nya saker när jag jobbar, man lever ju nästan i en annan värld när man är rullstolsburen.

    SvaraRadera