torsdag 4 november 2010

Hva er et hjem?

Växjö er liksom en midlertidig landingplass. Og folk har så rar dialekt her. Nå, siden Robert har begynnt i skolen, og er klar i begynnelsen av sommeren, og jeg da har fortsatt ett år igjen, kommer sprörsmålet - hva gjör vi da?
Hvor kan han få lärlingsplass, praktikplats? Hvor skal vi bo, hva skal vi gjöre?

Jeg kjenner meg allment ikke hjemme. Jeg vet ikke en gang hva "hjemme" egentlig er. Sverige er både hjemme og ikke hjemme. Samme gjelder med Norge. Hjemme hos mamma er ikke hjemme, hjemme hos pappa er ikke hjemme. Växjö er ikke hjemme. Ihvertfall ikke studentleiligheten. Selv om jeg forsåvidt trives her.

Hva er det egentlig som gjør hjemme til "hjemme"?

Jo, visst, "hjemme er så lenge jeg er sammen med darlingen".. Men det føles ut som om det må være noe mer også. Hjemme geografisk, kulturelt. Hvor kan vi bygge framtiden? Hvordan blir framtiden? Jeg vet det er mye som man kan planlegge selv og jobbe mot, men det er allikevel så mye man ikke kan råde over selv. Og det gir meg litt smålig panikk.

Jeg vet og tror at alt kommer til å løse seg. Men utålmodig som jeg er vil jeg egentlig at alt skulle "ha løst seg" for en uke siden!

Så, legg gjerne igjen en kommentar og fortell hva et hjem er for deg..

1 kommentar:

  1. "Home Is Where I Lay My Hat" enligt massor av Contrysångare.. så köp Dig en Stetson Siggedarling, så hittar Du alltid hem. Snyggt fejs i nästa inlägg =)

    SvaraRadera