torsdag 11 november 2010

Ekteskapsråd fra 50-tallet

Fant denne på http://www.koweb.no/?id=2


Tips for et lykkelig samliv

Utklipt fra en heimkunnskapsbok fra 50-tallet


Få arbeidet unnagjort

Planlegg oppgavene dine nøye, og hold øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?".


Ha middagen klar

Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.


Forbered deg selv

Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.


Minimer all lyd

Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.


Vær glad for å se ham

Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen hans. Han trenger all den romantikken han kan få fra deg.


Ikke!!

Ikke motta ham med plager eller klager. Løs problemene før han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.


Målet

Prøv å gjøre deres hjem til et sted med ro og orden der mannen din kan forfriske seg selv i kropp og ånd. Gjør du dette vil han heller være sammen med deg enn noe annet i verden og han vil bruke all sin fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon."

HAHAH! Ganske morsomt. Jeg er jo faktisk enig i en del av det her, nemelig at man skal väre uselvisk og väre snill og sånt. Men denne texten höres det jo ut som kvinnen er en slave for en overarbeidet mann. 

Mitt beste tips, vär deg selv og vär uselvisk. Japp. Så enkelt. Og, bak kanelboller en gang i blant. 

3 kommentarer:

 1. Jätteroligt, men som sagt, en del av dem håller än idag. :)

  SvaraRadera
 2. Nathalie Wiklöf12 november 2010 03:46

  Jag tycker mycket bättre om ditt råd Sigge!

  SvaraRadera
 3. Om man nu har uppgifterna uppdelade mellan sig och var och en har koll på sitt är det fullt möjligt att leva efter dessa råd. Men att få barnen att bråka av sig innan... där hängde jag inte med;.)

  SvaraRadera