tisdag 27 juli 2010

ÄppelciderVINÄGER / Eplesidereddik

Ja, ni läste rätt.

Och visst smakar det illa. Blah! Robban dricker det för att den kan lösa upp gallstenar. Jag har ju inga gallstenar (som jag vet om iaf) men det ska ju vara bra för matsmälltningen. Nyttigt. Så jag vill också dricka det nu. En matskjed i ett glas vatten. + 2 glas vatten till för att det smakar så nguhggnjgrotåangeogs blääääääh! Med andra ord är det ett effektivt sätt att få i sig mera vatten. Jag är ju inte bra alls på att dricka nog.


Jag tycker mycket mera om hembakade cookies.


Har du erfarenheter med äppelcidervinäger?

5 kommentarer:

  1. Jepp, drikker et glass av dette skvipet hver dag jeg også. Syns det smaker ganske digg jeg, da ;)

    SvaraRadera
  2. Ush.. Man blir kanskje vant med det?

    SvaraRadera
  3. Ja, det er absolutt en vanesak. Pass på at du drikker en ufiltrert eplecidereddik (den du holder opp på bildet ser ufiltrert ut.. men er tilsatt HONNING??? dobbeltæsj ;-))

    SvaraRadera
  4. Honningen ligger i bunnen på den. Haha! Hva er ufiltrert og hvorfor er det så bra?

    SvaraRadera
  5. Sitat fra http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/06/02/Apple-Cider-Vinegar-Hype.aspx

    When purchasing an apple cider vinegar, you’ll want to avoid the perfectly clear, “sparkling clean” varieties you commonly see on grocery store shelves. Instead, you want organic, unfiltered, unprocessed apple cider vinegar, which is murky and brown.

    When you try to look through it, you will notice a cobweb-like substance floating in it. This is known as “mother,” and it indicates your vinegar is of good quality.

    The reason manufacturers distil vinegar is to remove this rather schmurky looking stuff that most folks won’t buy. But in this case, it’s the murky looking stuff you want. As with everything else, the more processed a food is, the less nutritious, and this holds true for apple cider vinegar.

    SvaraRadera